Dzisiaj mamy dla was przepis na przepysznego, zdrowego, kokosowego omleta z jabłkiem gruszką i polewą czekoladową. Wykonanie jest bardzo proste, a składniki dostępne w każdym sklepie, więc do dzieła!

Co potrzebujemy:
- 25g mąki kokosowej
- 15g mąki gryczanej lub jaglanej
- 15g wiórków kokosowych
- 3 jajka lub 2 jajka i dwa białka jaj
- jabłko i gruszkę (choć można użyć innych owoców)
- kawałek cukinii
- kakao, cynamon, słodzik lub ksylitol
- olej kokosowy
Przygotowanie:
Cukinię ścieramy i mieszamy z mąką kokosową i gryczaną oraz z kakao, cynamonem i 2 zmiażdżonymi tabletkami słodziku lub 2 łyżeczkami ksylitolu. Następnie wbijamy tam 4 białka jaj, a dwa żółtka odkładamy do kubeczka. Dokładnie mieszamy całą masę do uzyskania gładkiej konsystencji i wylewamy na rozgrzaną patelnię wysmarowaną olejem kokosowym (u nas pół łyżeczki oleju). Omleta smażymy pod przykryciem i nie obracamy, żeby się nie rozwalił. Z dwóch żółtek robimy polewę czekoladową dodając do nich trochę kakao i 2 tabletki słodziku lub ksylitol. Po zdjęciu omleta z patelni wrzucamy na niego drobno pokrojone owoce i polewamy całość polewą z żółtek.