Kolejne śniadanie białkowo-tłuszczowe, które króluje w naszej kuchni. Musisz tego skosztować!

omlet-zielony

Składniki:

  • 3 jajka
  • Garść jarmużu i szpinaku
  • Cebula, pomidor,szczypiorek
  • 70g boczku
  • 50 ml mleka kokosowego
  • Przyprawy: sól, pieprz, imbir,curry, wędzoną papryka,tymianek


Przygotowywanie:
Na początek warto przygotować sobie boczek. Kroimy go na paski i przyprawimy wędzoną papryką, tymiankiem, pieprzem i solą. Wrzucamy na rozgrzaną patelnie i smażymy. Następnie rzucamy nasz jarmuż i szpinak do miksera razem z 3 jajkami i połową cebuli. Dodajemy sól, pieprz i miksujemy. Zmiksowaną całość wylewany na patelnię i smażymy pod przykryciem. Na koniec wkładamy do gotowego omlet pokrojone pomidory, cebulę i gotowy boczek. Całość polewamy sosem zrobiony mleka kokosowego, curry, imbiru i soli.

Energia:  528 kcal

Białko: 32 g Węglowodany: 5,7 g Tłuszcze: 42 g