Niesamowicie smaczny torcik owsiany na sorbecie z owoców leśnych.

IMG_20160415_100006

Składniki:

  • 200 g mrożonych owoców
  • 70 g płatków owsianych
  • 3 duże jaja
  • 20 g daktyli
  • Łyżka masła orzechowego
  • Cynamon

Przygotowanie:

Płatki mieszamy z posiekanymi daktylami, jajkami i cynamonem. Następnie całość bełtamy i wrzucamy na patelnie. Traktujemy jak jajecznice, ciągle mieszamy. Gdy jajko nam się zetnie cała masę mieszamy z masłem orzechowym i nakładamy do pojemnika, z którego zrobimy torcik. Teraz wrzucamy owoce do miksera i miksujemy, aż powstanie sorbet. Całość podajemy na talerzu, a torcik wyciągamy tak jak babki z piasku za małolata 😀 Na koniec wszystko można polać jogurtem naturalnym, jednak nie jest to konieczne.

Energia: 766 kcal

Białko: 36 g 

Węglowodany: 89 g

Tłuszcze: 31 g

Chcemy zaznaczyć, że proporcje są tutaj przykładowe i każdy powinien podejść do tego indywidualnie. Ten posiłek jest skomponowany dla mężczyzny o wadzę 80 kg.