Szukasz pomysłu na farsz do jajek? Musisz spróbować naszych zdrowych i pysznych propozycji.

PSX_20160325_202007

 

1.Pasta orzechowo-figowa (lewa z góry).

Składniki:

  • 70g Mix orzechów: włoskie, laskowe, nerkowca, migdały.
  • 20g Mleczko kokosowe
  • 50g Pokrojone suszone figi
  • 1/2 granatu
  • łyżeczka soku z cytryny

 

2.Pasta z awokado (prawa z góry)

Składniki:

  • Średniej wielkości awokado
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 4 żółtka jaj (na twardo)
  • Stołowa łyżka chrzanu tartego
  • 2 stołowe łyżki jogurtu naturalnego
  • Sól i pieprz

 

3.Pasta z tuńczyka (lewa z dołu)

Składniki:

  • Puszka tuńczyka 150g w sosie własnym
  • 60g sera feta
  • 20g kaparów
  • 2 stołowe łyżki jogurtu naturalnego
  • 5 żółtka jaj (na twardo)
  • Sól i pieprz

 

4.Pasta pieczarkowo-cebulowa (prawa z dołu)

Składniki:

  • 250g podsmażonych pokrojonych pieczarek
  • 1 mała podsmażona pokrojona cebula
  • 5 żółtka jaj (na twardo)
  • Sól i pieprz

 

Sposób przygotowania:

Sposób przygotowania dla wszystkich past jest taki sam i banalnie prosty. Mianowice wszystkie składniki miksujemy na jednolitą masę.

PSX_20160325_202201

Pastą możemy faszerować jajka lub podać jako składnik do smarowania pieczywa.